wdg logo symbol

Göran Zachrisson: ”Där sker affärerna”

March 8, 2018

Det finns knappast någon med mer kunskap om golf än Göran Zachrisson. Sveriges kanske största golfprofil genom tiderna har pratat eller skrivit om sporten i sitt hjärta sedan unga år. Idag snart 80 år gammal gör han fortfarande mängder av gästspel som röst i Viasats tv-sändningar. Genom årens lopp har Göran bildat sig en tydlig åsikt vad gäller golfens koppling till affärer.

— På golfbanan umgås man och spelar. Men en trevlig runda kan mycket väl leda till att man träffas efteråt. Golf är ett spel då man enkelt märker vad det är för person man har att göra med. Särskilt genom att se hur personen hanterar motgångar. För det är ju en del av spelet.

Genom företagsgolf kopplas affärsmän ihop med likasinnade i samma bransch. Då finns goda möjligheter att börja en relation med personer som både delar ens affärsmässiga- och fritidsintresse på bästa sätt. Detta är något Göran tycker är mycket positivt. Dock är han tydlig med att affärerna ska vänta till efter att rundan är färdigspelad.

— Man gör aldrig affärer på golfbanan utan de sker i klubbhuset. På golfbanan har man trevligt och berättar roliga historier. Det är givet. Däremot skapar du goda kontakter och det är ju det viktigaste. Att man vet vem man ska vända sig till när man väl ska göra affärer.

Den legendariske kommentatorn ser tveklöst företagsgolf som ett gynnsamt koncept till starten på en bra affärsrelation. Men en livstid inom arbetslivet har fått Göran att inse att han själv inte är någon affärsman.

— Jag håller inte på med affärer. Därför att jag helt enkelt inte vet hur man gör. Jag är en annan sorts människa med andra kvaliteter och lämnar affärerna till dem som har koll. Det kan dock hända att jag träffar någon och det uppstår en kontakt som gör att vi fortsätter att umgås. Då kan det ju sluta i en affär ändå.

Zache

Tillbaka till nyheter