wdg logo symbol

WDG och GolfStar inleder samarbete med Green Queens Golf

Feb. 8, 2018

Pressmeddelandet hittar Ni här

Det behövs fler tjejer på golfbanan! Green Queens Golf startar därför Sveriges första kvinnliga golfklubb i samarbete med WDG och GolfStar.

Vi tycker att golf är en sport för alla och tror att sporten har mycket att vinna på att er tjejer spelar och deltar. På alla nivåer och banor behövs det er tjejer. Detta vill WDG nu stötta helhjärtat och arbeta mer aktivt för och därför inleds ett samarbete mellan Green Queens Golf, WDG och GolfStar. Green Queens Golf är Sveriges största förening för golfande tjejer i åldern 22 till 39 år och föreningen engagerar både nybörjare och tjejer som spelar på touren.

Som tjej ska du alltid känna dig bekväm och välkommen på golfbanan. Green Queens Golfs vision är att få lika många kvinnor som män att hitta glädjen i golfen. Denna vision går helt i linje med Svenska Golförbundets vision 50/50 och med WDG:s egna idéer och värderingar.

– I och med detta samarbete bidrar GolfStar och WDG med kompetens och resurser för att er kvinnor ska inta golfen och utvecklas inom den. Vi tycker att Green Queens Golf står för ett intressant koncept och med ett gediget intresse och passion kommer dessa tjejer att påverka golfen enormt positivt, säger Sofie Källström, koncernchef på Smart Generation Invest som äger WDG.

Glädje och gemenskap på golfbanan

Green Queens Golf satsar helhjärtat på att få tjejer att känna gemenskap och glädje när de besöker en golfklubb. Tjejer vill inte bara spela golf ute på banan. De vill också hitta likasinnade, ha roligt, umgås och nätverka på golfbanan. Green Queens Golf har sedan starten 2015 byggt upp ett stort, socialt nätverk där tjejer från hela landet hittar andra som också är nyfikna på golf och gillar att umgås i golfmiljön.

– Varför saknas det unga tjejer på golfbanorna trots att intresset är stort bland tjejer? Golfen omges av mycket prestige och en mängd gammalmodiga etikettregler. Detta skapar en osäkerhet hos många. Alldeles för få vågar komma som ensam tjej eller som nybörjare till en golfklubb. Vi inom Green Queens Golf uppmuntrar tjejer att stötta och lyfta varandra. Vi arbetar aktivt med att ta bort prestigen och sänka trösklarna, förklarar Emma-Mathilda Steen på Green Queens Golf.

Större bredd och vassare spets

Målet är på sikt att integrera Green Queens Golf med resten av WDG och genom detta samarbete kunna arrangera bredare träffar såväl som mer nischade event riktade mot just tjejer.

– WDG lägger ner mycket tid och engagemang på det här samarbetet eftersom vi brinner för människor som har en passion och som vill förändra. Vår värdegrund i koncernen är kopplad till just engagemang, tillväxt och tillit. Jag personligen brinner även för fler riktade satsningar på tjejer och tjejers entreprenörskap, förklarar Sofie Källström.

Även GolfStar är exalterade över satsningen. Den ligger helt i linje med GolfStars långsiktiga vision och medvetna arbete med att få er tjejer att börja spela golf.

– Vi tycker denna satsning känns helt rätt, det behövs fler kvinnor på golfbanan. Om vi tillsammans med WDG kan stötta detta initiativ är det en självklarhet för oss. Det ska bli spännande att följa denna utveckling, säger Tony Trigell grundare av GolfStar.

För mer information kontakta:

Sofie Källström

WDG.

073-383 35 66

sofie@wdg.se

Emma-Mathilda Steen

Green Queens Golf

073-399 33 82

info@greenqueensgolf.se

Pressbild

Tillbaka till nyheter