wdg logo symbol

Unikt event för unga killar och tjejer — fest hela dagen och kvällen på golfbanan

Aug. 1, 2018

gq1-2

Är du årets golfdrottning? Eller varför inte årets golfkung? Eller gillar du bara att ha sjukt roligt tillsammans med likasinnade killar och tjejer i samma ålder? Se hit! Lördag den 11 augusti rullar Green Queens Golf nämligen ut röda mattan för alla golfande killar och tjejer i åldrarna 22-39 år. Då spelas nämligen Green Queens Masters, en golftävling som helt saknar motstycke.

— Vi verkligen göra det här till en maxad golfupplevelse. Det kommer att bli en ascool tävling med supermycket fina priser och sen blir det världens golffest. 80 taggade unga killar och tjejer har redan anmält sig så det börjar bli hög tid om man vill ha en plats, säger Emma-Mathilda Steen vice ordförande på GQ Golf.

Anmälningen görs på Green Queens hemsida. Du kan antingen komma ensam och bli tilldelad ett lag eller ta med kompisgänget och anmäla ett lag tillsammans. På startlistan kommer det vara hälften killar och hälften tjejer. Tjejerna går ut på Queens medan killarna spelar på Kings. Efter ett glas bubbel eller alkoholfri dryck som uppvärmning svingar tävlingen igång på Kungsängen Golf. Då spelar killarna slaggolf med handikappreducering medan tjejerna lirar poängbogey. Vinnarna koras sedan till årets queen respektive king.

— Många av oss är singlar och då är det kul att göra ett socialt golfevent då man kan träffa andra tjejer eller killar som spelar golf. Dessutom har en hel del pojkvänner som spelar mycket och då är det roligt att göra något utöver det vanliga tillsammans på golfbanan. Vi i Green Queens jobbar stenhårt mot Vision 50/50. Men inte genom att få bort killarna. Utan att hitta en väg för så många som möjligt att ha roligt tillsammans på golfbanan oavsett kön, säger Emma-Mathilda.

Efter själva tävlingen avslutas dagen med storslagen prisutdelning, middag och fest. Allt på golfklubben. Då vinnarna kommer erhålla extremt fina priser, innan kvällens DJ snurrar igång skivorna och det blir fullt ös långt in på småtimmarna. Dessutom står chartrade bussar redo att ta alla golfare mellan Cityterminalen och Kungsängen. Det finns alltså alla förutsättningar för en fullständigt magisk dag och kväll på golfbanan.

— Vi har i många år haft vår Green Queens Masters eftersom att det annars knappt finns några tävlingar som är upplagda på det här sättet. Vi vill inte att allt ska handla om golfen. Utan oavsett hur det går ska man känna att man fått en grym upplevelse. Golfen är självklart viktig. Men det är ännu viktigare att ha roligt tillsammans.

Tillbaka till nyheter