wdg logo symbol

Stjärnmäklarens overkliga affär på golfbanan: ”Trodde att jag lät honom vinna”

Aug. 28, 2018

berntzon

FOTO: FREDRIK GÖRAS – SOCIAL MINDS.

Niklas Berntzon är mannen bakom mäklarbyrån Eklund Stockholm New York. Tillsammans med sin partner Fredrik Eklund grundade han ett av Sveriges just nu mest välkända företag. Vad som dock inte lika många vet om stjärnmäklaren är att han spenderar väldigt mycket tid på golfbanan. En plats där han trivs som allra bäst.

— Jag älskar miljön inom golf och spelar mer än gärna så fort jag får chansen. Det är så härligt att få röra sig i naturen i Lugo och ro ihop med människor man gillar. Och dessutom addera ett tävlingsmoment. Då kan jag som tävlingsmänniska inte tacka nej, säger Niklas.

Som ung började Niklas Berntzon spela med kompisgänget på Pay & Play-banan i Vårsta. På senare år har stormäklaren dock mestadels hållit till på mer exklusiva anläggningar, ofta i spanska Marbella. Mycket tack vare sitt jobb som han ägnar sig åt så gott som dygnet runt. Därför har möjligheten att kombinera nytta med nöje på golfbanan blivit ett vinnande koncept. Då han både kan ha kul och samtidigt göra affärer.

— En 18hålsrunda med flera timmars umgänge är den absoluta motsatsen till en ”elevator-pitch”. Då affärer är en sorts relation är ju golfbanan en perfekt plats att lägga grunden för ett ömsesidigt gillande av varandra. Sedan kommer affären till dig automatiskt. Misslyckas du att göra affärer här kan du lika gärna sluta göra affärer och bara åka hiss som vanligt istället.

Genom årens lopp har Niklas upplevt många härliga minnen tillsammans med golfen. Det har också lett till många lyckade affärer. Ett tillfälle sticker ut lite extra då stormäklaren tittar tillbaka på affärslivet på golfbanan.

— Jag hade en nästan overklig mäklarhistoria när jag spelade en runda i Florida. Där jag träffade ett svenskt par som gick i vår boll. Som vanligt blir det en del samtal under rundan och det kom fram att de ville sälja sin våning på Östermalm. De gillade mig. Kanske för att de fick vinna. Efter rundan presenterade de mig för tre bekanta som också var ute efter att sälja sina boenden i Sverige.

Jag fick varenda uppdrag. Han kanske trodde att jag var så mycket säljare att jag lät honom vinna. Men jag var kort och gott bara dålig haha. Jag skulle aldrig frivilligt förlora. På sätt och vis så vann jag ändå kan man ju säga så här i efterhand.

Tillbaka till nyheter