wdg logo symbol

Slår hål på myten om klassiska ursäkten — därför är det ditt största misstag

April 27, 2018

barnvagn

”Det finns ingen tid över för golf.”

”När jag fick barn hamnade golfklubborna på hyllan.”

”Någon i familjen fick ju offra golfen.”

”Jag tänker börja spela golf igen när barnen blir äldre.”

Känner du igen dessa ursäkter? Då är det slut på det nu. Janina Väistö är både mamma och försäljningsansvarig på Part Time Home på heltid. Dessutom spelar hon mycket golf. Ett livspussel många ser som en omöjlighet.

— Folk försöker pränta in att man inte hinner spela golf som småbarnsförälder men det är inte sant. Det gäller bara att hitta smarta lösningar. Jag gjorde om vår barnvagn till en golfbag och stoppade i klubborna. Sen gick jag ut och spelade nio hål på banan medan min son sov i ”bagen”. Det gick hur bra som helst, säger Janina.

En effektiv metod Janina tagit till sig är företagsgolf. Genom företagsgolfen får hon möjligheten att byta jobbmöten inne på kontoret mot frisk luft och härlig stämning utomhus. Då affärskontakter på bara några få timmar blir till goda vänner genom att dela glädje och besvikelser på banan. Därigenom kan Janina utnyttja sin tid till max och samtidigt prioritera familjelivet under lediga timmar.

— Golf är en fantastisk sport att göra tillsammans med familjen eftersom alla kan spela på sina egna villkor. Det spelar ingen roll hur duktig man är eller om man håller olika nivå. Det går ändå att ha kul tillsammans.

Det är alltfler mammor och pappor som väljer att följa i Janinas fotspår. Många av kvinnorna är medlemmar i Green Queens. Organisationen som gör allt för att fler kvinnor mellan 22-39 ska spela golf. Framförallt genom deras forum på Facebook som dagligen bjuder in till gemensamma golfrundor. En supermöjlighet att både kunna ha ett flexibelt schema och samtidigt lära känna nya vänner som delar samma intresse.

— Lägg inte klubborna på hyllan, utan se möjligheterna som finns istället. Om några år kanske du sitter med din son eller dotter vid en golfbana. Då kommer det vara fantastiskt kul att kunna gå ut och spela tillsammans.

Tillbaka till nyheter