wdg logo symbol

Nyckeln till att mätta hungriga golfare

May 26, 2018

matbild

Gillar du också att njuta av god mat och trevligt sällskap på en mysig plats? Skynda inte hem till middagen utan stanna istället kvar på golfklubben och njut av en gastronomisk resa i en fantastisk golfmiljö. Det finns nämligen mängder av läckra restauranger med fantastiska krögare tätt intill banan. Som är experter på att fylla energidepåerna, före, under och efter rundan.

— När man tittar på vad som är populärt bland golfare är det ofta produkter med snabba kolhydrater som korv, läsk och bars som snabbt ger ny energi. Men det är också många som gärna stoppar i sig något ordentligt. Personligen hade jag käkat en schysst Ceasarsallad innan rundan, säger Mark De Beer platschef på Brollsta Golf, Lövsättra Golf och Waxholm Golf.

Mark De Beer har många års erfarenhet som golfkrögare. Livet som kökschef på en golfanläggning är långtifrån någon barnlek. Golfare är överlag väldigt medvetna om vad de stoppar i sig och har därför höga krav. Maten ska helst vara både vällagad och snabbt hamna på tallriken. Dock är det inte matlagningen som är nyckeln för en framgångsrik golfrestaurang.

— Det finns inga genvägar utan det är svårt att få till bra golfmat. Men tro det eller ej är kioskverksamheten allra viktigast. Många nöjer sig med en kaffe och macka, säger Mark.

Det finns en speciell macka som ligger golfare extra varmt om hjärtat. Självklart handlar det om den så älskade golfmackan. Smörgåsen som består av ägg och ostekt falukorv är en bästsäljare på var och varannan klubb.

— Golfmackan är utan tvekan det som säljer mest. Helt enkelt för att den är väldigt god och man blir snabbt mätt. Den har varit populär i årtionden. En riktig svensk klassiker.

Tillbaka till nyheter