wdg logo symbol

Här är drömlösningen — om du vill få ut maximalt av din marknadsföring

June 8, 2018

wdg

På golfanläggningar runtom i landet rör sig varje dag tusentals golfare under sommarhalvåret. Över 90 procent av dem antingen äger eller är anställda i ett företag. Därav är nio av tio golfspelare potentiella kunder eller partners till ditt företag. Dessutom överlag en målgrupp med gott om pengar.

— Tack och lov har golfen på senare år blivit en sport som välkomnar alla typer av människor. Men det går inte att komma ifrån att golf fortfarande överlag är en aktivitet för människor med stark ekonomi. En köpstark målgrupp som är väldigt effektiv att marknadsföra sig emot, säger Johan Almgren som driver JA Akademi på Golfstar Bromma.

Att marknadsföra sig på golfbanan kan vara väldigt roligt och går att göra på många olika sätt. Ett effektivt exempel är att vara hålsponsor och få synas med sitt varumärke på strategiskt utvalda platser. Som på tee-skyltar och flaggorna som sitter i hålkoppen. Alltså ställen golfare bara inte kan missa under sin runda.

— Golfbanan är en plats där du ger dig själv tid. Vilket betyder att när du ser en skylt har du verkligen tid att titta på den. Till skillnad mot om den sitter bredvid en motorväg eller ett ställe som du bara åker förbi. Vilket ger dig goda möjligheter att både hinna läsa och reflektera över vad som faktiskt står. Dessutom är golfbanan en väldigt trovärdig miljö, säger Johan.

Ett annat väldigt effektivt sätt att visa upp företaget på golfbanan är som hålvärd på olika typer av golfevents som tävlingar eller företagsgolf. En hålvärd får direktkontakt med spelarna och kan på så sätt själv berätta om sig själv och sitt företag. Utöver att sprida varumärket och dess budskap skapas alltså även en personlig relation. Som förhoppningsvis har stora möjligheter att leda till framtida affärer.

— Man säger inte bara tjena tjena, utan får ordentligt med tid att sälja in sin produkt eller sitt koncept. Ofta är det golfare själva som är hålvärdar vilket gör dessa möten väldigt trevliga för spelarna. Vårdar man dessa relationer väl finns alla möjligheter att också få göra affärer tillsammans med sin nyfunne vän.

Tillbaka till nyheter