wdg logo symbol

Göran Zachrisson: ”Så jobbar de som är skickligast på affärer”

March 15, 2018

Göran Zachrisson är tveklöst en av Sveriges största golfprofiler genom alla tider. Den legendariske tv-profilen har under många decennier skämt bort golfälskare med sina härliga anekdoter. Kommentatorn har även spelat mycket golf själv. Han vet hur en golfrunda blir som allra bäst.

— Det uppstår alltid en härlig stämning i en fyrboll. Man går runt och berättar trevliga historier samtidigt som man spelar. Sedan är det skönt att vara ute i solen också. Och om det regnar ser man vilka som tål, säger Göran.

Genom årens lopp har Göran Zachrisson varit på många trevliga tillställningar på en golfanläggning. Särskilt blickar han tillbaka på ett evenemang några år tillbaka när han själv fyllde jämnt och bjöd ut sina vänner för att umgås på golfbanan under en hel dag. Och med en väl utarbetad startordning såg han till att alla fick chansen att lära känna varandra.

— Vi var 30 personer som jag lottade ihop i olika fyrbollar. Man spelade sex hål och bytte sedan till nya konstellationer. På så sätt fick alla möjligheten att spela med alla och det var väldigt lyckat. Sedan åt och drack vi gott tillsammans innan vi tog gemensam buss hem, säger Göran.

Göran minns den trevliga dagen med glädje. En dag som uppskattades av många. Utöver att fira en god vän med golf, mat och dryck fick de även chansen att lära känna nya bekantskaper. Och vem vet. Kanske ledde det till en och annan affär.

— Det är inte säkert att det ledde till någon direkt affär men mina gäster fick nya kontakter. Att få en god relation och därigenom skapa förtroende för varandra. Det är så de som är skickligast på affärer jobbar. De lägger affärerna i bakfickan när man umgås och tar fram dem vid ett bättre tillfälle.

golfzache

Tillbaka till nyheter