wdg logo symbol

Fyndiga tävlingar i tävlingen — som förgyller din företagsgolf

May 4, 2018

tävlingitävlingen

De flesta tycker att det är grymt kul att tävla på golfbanan. Genom handikappsystemet går det på ett smidigt sätt att tävla med dina kollegor, kunder och partners oavsett nivå. WDG skräddarsyr golfevents för både små och stora företag. Genom förstklassig tävlingsservice hjälper företaget till med utskrift av startlistor, banguider, incheckning, mottagning av scorekort och sammanställning av resultatlistor. Dessutom dokumenteras hela dagen och ger er ett minne för livet. Utöver det traditionella tävlingsmomentet finns också många roliga sätt att utmana varandra under rundans gång. Här kommer förslag på flera populära ”tävlingar i tävlingen” som du kan använda under ditt golfevent tillsammans med WDG.


Närmast hål: Klassiker. Går helt enkelt ut på att hamna så nära hål som möjligt.

Longest drive: Också en klassiker. Här handlar allt om att få iväg bollen så långt som möjligt.

Rakast drive: Ett rep läggs ut eller streck målas mitt i fairway och det gäller att komma så nära markeringen som möjligt.

Vit och svart flagg: Man har två hål på samma green varav det ena (svarta) är riktigt svårt placerad men låter dig dra av ett slag på scorekortet.

Hinderböter: Vid träff av hinder (vatten, bunker, out of bounds osv.) får spelaren böta en viss förutbestämd summa som skänks till vinnaren eller välgörenhet. Vem som har fått böta mest brukar bli en het snackis efter rundan.

Närmast rutan: Forma en stor ruta på banan. Den som hamnar i rutan får dra av ett slag på sin score på hålet. Rutan kan bytas ut mot ett varumärke om företaget söker lite extra exponering.

Mackan: Den svåra konsten att lyckas få bollen att studsa fram i ett vattenhinder innan den når green.

Bästa backspinn: Mäter avstånd från nedslagsmärke till där bollen stannat. OBS: Bollen måste spinna tillbaka mot riktningen den kom ifrån för att klassas som backspinn.

Gissa längden: Utslagen mäts och spelarna får gissa längden. Närmast vinner. Slag under 100 meter räknas inte.

Fel vinkel: Tvingar spelarna att svinga motsatt håll mot vad hen vanligtvis gör. Brukar leda till en hel del skratt.

Marshmallowtävling: Partävling när den ena peggar upp en marshmallow för att sätta den rakt i medspelarens mun. Svårt men långtifrån omöjligt.

Köp av Mulligan: Vid ett totalt misslyckat slag kan en spelare köpa ett nytt försök. Alltså få slå om slaget utan plikt. Pengarna skänks till vinnaren eller välgörenhet.

Beat the pro: En pro slår ut före spelarna som sedan ska försöka komma närmare hålet för att få ett pris.

Driver på Par 3-hål: Alla spelare använder driver på utslaget istället för ”rätt” klubba. Krävs att det inte är något hinder framför hålet. Då blir det tufft att hamna riktigt nära.

Filma alla slag: Kan bli en hel drös roliga highlights som ni kan publicera på hemsidan.

Har du testat någon av dessa fyndiga tävlingar? Annars är det dags att göra företagstävlingen lite roligare genom ett eller flera av dessa härliga knep!

Tillbaka till nyheter