wdg logo symbol

Därför ska ditt företag ha årets bästa dag på driving rangen

June 7, 2018

brommarange

Event på golfbanan har vuxit fram som en oerhört populär aktivitet för företagare runtom i landet. Vad som däremot är mer ovanligt men ett minst lika bra alternativ är att hålla sin tillställning på driving rangen. Ett ställe som roar både nybörjare och mer rutinerade golfare.

— Rangen är en otroligt bra plats för ett företagsevent. Det vanliga konceptet är att gästerna står på en rad och får en klassisk grupplektion. Men är man innovativ och nytänkande går det att hitta på mycket annat roligt. Jag brukar vara noga med att alla som kommer hit får ta med sig en så kallad snackis hem. Så att de fortsätter prata golf på kontoret dagen efter, säger Johan Almgren som driver JA Akademi på Golfstar Bromma.

Det finns alltså flera sätt att arrangera företagsgolf på driving rangen. Utöver den klassiska golflektionen går det att hålla jippon som femkamp eller andra roliga tävlingar. Även går det att få möjlighet att prova sprillans nya golfprodukter man normalt sett aldrig kommer i närheten av.

— Jag brukar lägga upp ett smörgåsbord då mina gäster får möjlighet att testa fem eller tio nyheter inom branschen. Ett event ska vara en happening som ska sticka ut och vara underhållande oavsett målgrupp. Så det är viktigt att anpassa sig och hitta olika lösningar beroende på vad gästerna är ute efter, säger Johan.

En myt som finns inom golfen är att man måste vara duktig innan man ska våga ge sig ut på banan. Något Johan Almgren inte alls håller med om. Tvärtom menar han att det är nybörjare som behöver gå ut på banan som allra mest. Medan de som är lite duktigare överlag borde lägga mer tid på rangen.

— Många tror att nya spelare borde stå och nöta på rangen. Men det är minst lika viktigt att göra det oavsett nivå. Du kan hela tiden utvecklas och då är rangen ofta det bästa stället att träna. Dessutom har man alltid väldigt roligt där.

Tillbaka till nyheter