wdg logo symbol

Därför har golfspelare talang för poker

March 23, 2018

Poker är världens mest populära kortspel. Det vanligast förekommande spelsättet heter Texas Hold Em. Då får varje spelare två kort var och det gäller att avsluta varje omgång med bäst ”hand”. Detta genom att antingen sitta med det högsta värdet eller lyckas få motspelare med bättre kort att kasta bort dem under spelets gång. Detta att ”bluffa” som innebär att satsa pengar i form av så kallade marker och därigenom få motspelaren att ge upp omgången innan man vet vem som har bäst kort. Som ni hör är poker alltså tveklöst en kombination av spel och strategi.

— Man måste förvalta sina marker och veta när man ska använda dem. Det är viktigt att ha en tydlig strategi. Men den varierar mycket beroende på vem man spelar med. Det går aldrig att bluffa en nybörjare. Det är som att dribbla av någon som inte har bollsinne och bara står kvar, säger Mauritz Altikardes tidigare ordförande i Pokerförbundet.

Mauritz Altikardes har enorm erfarenhet av att arrangera trevliga pokerevenemang i alla dess former. En av årets stora företagsevents kommer att ske i samarbete med golfen. Tillsammans med WDG ska Mauritz få golfspelare i Storstockholm att fatta tycke för poker.

— Golf och poker är lika eftersom båda är väldigt sociala events. Det gör att man lär känna folk snabbt och skapar en bra relation. Man märker när två personer som gillar golf träffas. Då blir de som bröder och systrar direkt och så fungerar det mycket inom pokern också. Utöver att skaffa vänner finns ju även en stor affärsnytta ute på banan liksom vid pokerbordet. Det finns stora möjligheter att öppna dörrar till långa och framgångsrika affärsrelationer, säger Mauritz.

Det finns oerhört många likheter mellan golf och poker. Den största är att de båda sporterna i grunden handlar om strategi. För att lyckas vid pokerbordet liksom på golfbanan krävs ett strategiskt och långsiktigt tänk som många gånger inte handlar om att ta den snabbaste vägen till framgång. Dessutom är både poker och golf en miljö där det går att stänga ute allt annat i livet och bara njuta för stunden.

— Man måste ha rätt fokus när man spelar både golf och poker om man ska bli framgångsrik. Den rätta attityden och inställningen måste alltid vara där. Det är därför jag tror att väldigt många pokerspelare också spelar golf. För att de båda bygger på samma upplägg. Att vara i en miljö med likasinnade, tävla och bara ha trevligt här och nu.

Business Club & Poker 11 april

Tillbaka till nyheter