wdg logo symbol

Började som kompishäng — nu är det Sveriges mest jämställda golfevent

Sept. 4, 2018

lova

Sagan började som ett enkelt kompishäng på golfbanan. Då tio tjejer bestämde sig för att spela golf och umgås. De döpte dagen till sin egen ”Masters”. Dock kunde de aldrig ana att det skulle bli startskottet för en av Stockholms större golftävlingar. På blott tre år.

— Första året var vi bara tio, sedan blev vi 40 året därpå och i år som är tredje gången vi kör, är vi över 150 stycken. Tidigare har vi bara varit tjejer vilket har varit jättekul men nu har det blivit en annan grej. Jag är väldigt glad och stolt över att vi som tjejer kan arrangera ett så stort och roligt event på golfbanan, säger Lowa Lindvall ordförande och grundare av Green Queens Golf.

Green Queens Golf är en organisation som till en början riktat sig mot tjejer mellan 22-39 års ålder. En målgrupp som verkligen har saknats inom golfen. I takt med att intresset har växt har företaget också börjat öppna sina armar för andra. Nu alltså till och med för killar. Men inte genom att de kan gå med i organisationen, utan som deltagare i Sveriges (kanske världens?) mest jämställda golfevent. Under helgen slog 72 tjejer och 72 killar ut på Kungsängen tillsammans för att tävla i årets Green Queens Masters.

— Den här dagen är till för att väcka glädje för golf. Att genom sporten lära känna nya killar och tjejer med samma intresse och på så sätt hitta nya kompisar. Vi fokuserar självklart på våra tjejer men samtidigt står vi för att golf är något alla ska kunna göra med varandra oavsett kön. Därför känns det extra kul att kunna skapa ett sådant här event där killar och tjejer har kul tillsammans.

Från halv elva på förmiddagen till sent in på småtimmarna höll det oerhört lyckade eventet igång. Vid sin sida hade Green Queens Golf partnern WeDoGolf som är experter på att arrangera härliga tillställningar på golfbanan. Tillsammans skrev de historia och låg bakom en dag som mängder av golfande tjejer och killar kommer att minnas för alltid.

— Jag är jättestolt över vad vår satsning har lett till redan. Många tjejer har redan nu både hittat glädjen med golf och nya vänner för livet tack vare Green Queens. Vår målsättning är att alla alltid ska åka hem från golfbanan med ett leende på läpparna. Då har vi lyckats.

Tillbaka till nyheter